Ticker

100/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

WAJIB BUAT UJIAN ALERGI UNTUK EKZEMA?



Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera


WAJIB BUAT UJIAN ALERGI UNTUK EKZEMA?



WAJIB BUAT UJIAN ALERGI UNTUK EKZEMA?    |   Bagi yang tak tahu atau was-was dengan kesihatan diri,bolehlah membuat ujian tersebut untuk mengetahui apa penyakit yang kita ada,samada ada alahan ataupun tak....






Ujian alergi paling penting untuk pulih ekzema.

SALAH.

.
Saya kesian sebenarnya tengok..ramai yang sanggup habis ratus-ratus sampai ribu-ribu untuk ujian alahan. Lepas tu frust sebab ingatkan follow apa yang ujian suruh pantang, ekzema dan alahan makanan boleh pulih.
.

Apa yang berlaku lepas buat ujian alergi/alahan :

1) SEMUA ATAU HAMPIR SEMUA NEGATIF.
-Tapi sebenarnya macam-macam tak boleh makan mesti timbul ruam dan gatal.

2) MACAM-MACAM TAK BOLEH MAKAN DAN SENTUH.
- Tapi aikk..bila makan, takde masalah pun. Daging, ayam ikan dia tulis tak boleh makan. Last-last badan jadi tak cukup zat sebab takut sangat makan lepas tengok result.

3) PALING AJAIB TAPI BEST
- WOwoWW! hari tu macam-macam tak boleh makan.
 38 jenis bahan daripada 40 jenis bahan diuji kena pantang.

Nasi dan sayur je boleh makan.

Sekarang semua negatif...semua boleh makan!

.
.

Apa sebenarnya yang berlaku??

Tepat ke tak ujian alahan ni korang rasa?

Doktor pakar kata ujian alahan darah dan cucuk kulit paling bagus? Korang pasti?

.
.
Last-last sebab yakin sangat korang jadi tak makan seafood dan daging seumur hidup..jagung pun tak berani sentuh.

.
.
Korang taknak ke dapat keputusan no 3? Dulu tak boleh makan.. sekarang makan apa-apa pun tak timbul lagi alahan. Tak perlu buat ujian mahal-mahal jika tak mampu.. Jika ada bajet boleh lah buat untuk bantu kenalpasti.. Yang pentingnya perlu doa, usaha dan tawakkal.

Insha Allah kesembuhan tu datang daripadaNya. Pastikan ilmu tu sahih.. ketahui GOLD STANDARD ujian alahan dalam artikel blog ni.

Kenapa ujian alahan tak tepat ya kalau buat dan follow bulat-bulat keputusan tanpa rujuk doktor?

Sumber dari wall Dr hafiz sulaiman. 

Jom ajak kawan-kawan sekali join telegram @GayaSihatCantik


Sekian " Terima Kasih " ....

Catat Ulasan

0 Ulasan